Avoid These 10 Foods to Get Better Detox Results

1. Redefined Sugar and Sweet

Refined sugars can be a long list of disease states including anorexia, heart disease, diabetes Type II and III, kidney disease, liver disease, cancer, shortened lifespan, depression, behavioral problems, bone loss and dental decay.

In nature, sugars and carbohydrates provide energy in combination with a host of nutrients including minerals, vitamins, and enzymes.

Solution: Avoid refined, processed and alternative sugars also used zero calories sugar.

2. Red Meats and Toxic Proteins

Red meats are particularly challenging for the body, whether you are detoxing or not. This is largely due to how animals are fed, raised, medicated and treated. According to research, red meats, particularly the fattiest cuts, are high in saturated fats, which contribute to heart disease, still the number one killer of men and women in North America.

Solution: Avoid Red meat or hard food which are hard to digest.

3. Hydrogenated Oils, Trans Fats

Such engineered fats, containing hydrogenated oils and trans fats, are higher in unhealthy saturated fats and are heavy undefined ingredients that place a heavy toxic burden on the body.

Solution: Avoid Hydrogenated Oils or mostly prepare Hydrogenated Oils food.

4. Peanuts & Dry Fruits

Peanuts are a legume crop that appears to be an ideal solution to those wishing to pursue a plant-based diet because they are rich in protein. But there is a dangerous caveat.

Solution: Avoid Peanuts or high calories dry food.

5. Corn & High Proteins

Corn, as in most grains, is often contaminated with mycotoxins. Mycotoxins have various acute and chronic effects on humans and animals, another reason red meats are not recommended for a detox. Some of the negative effects of mycotoxins a weakened immune system, and allergies.

Solution: Avoid corn or grain related heavy calories food or butter.

Avoid These 10 Foods to Get Better Detox Results

6. Refined Grains And Grain Products

Refined sugars are dangerous to health, like, refined grains also destroy health. In Refined Grain includes excess iron, which can cause tissue damage. Also, Grain Products nutrients that were already B1 B2 and B6, numerous imbalances your detox.

Solution: Avoid refined grains And grain products, eat this product whenever they need.

7. Dairy Products

Dairy Product is a highly nutritional product, which is the best way to earn energy or calories. The reason is simply that it is the leading cause of allergies in the globe. The inability milk to allergies that cause diarrhea, skin eruptions, acne, atherosclerosis, and iron deficiency anemia.

Solution: Eliminate dairy from your diet for a minimum of 1 week but more if necessary

8. Nightshade Vegetables and Fruits

Nightshade plants cause issues like joint pain, for them. It is important to remove* these from your diet for the duration of your detox. Early warning signs of intolerance include joint pain after meals, digestive upset, reddening skin and inflammatory response.

Solution: Avoid to eat nightshade plants food like Eggplants, tomatoes, bell peppers, hot peppers, and potatoes.

9. Caffeine

Coffee also contains the stimulant known as caffeine. Over time, caffeine will also exhaust the liver, the main detoxification organ in the body. Removing coffee from your diet, which more effective result and give your liver a break.

Solution: Eliminate coffee from your diet, minimum 1 cup of coffee you should take daily when necessary.

10. Alcohol

Alcohol is really just worked like redefined sugar. Alcohol quickly moves through your body. If you detox problem then quickly avoid drinking wine, and other alcohol, as you are trying to remove toxins from your body.

Solution: Reduce alcohol consumption and increase drinking at least 3-5 Litres of water per day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *